SEO analyse

 

Opbygning af website og website optimering
Her kan du finde lidt info på hvorledes man kan optimere teknikken på en website/webshop - du kan også finde informationer på optimering af websitet i dagligdagen eller yderligere på google optimering.

Google venlig website
Langt de fleste website´s idag, kan læses og indexeres af søgemaskiner som Google, og de er så per definition egentlig Google venlige. I vores øjne er det egentlig meget få sites, der 100% er teknisk tilpasset søgemaskinen og især brugerne af søgemaskinerne - og alene den teknologiske udvikling med brug af forskellige platforme og enheder gør, at der skal opdateres jævnligt på den tekniske del, men det er især mængden af relativ små detaljer, der er den største udfordring - og ja, det enkelte del element, har måske ikke afgørende betydning, hvor der mere er summen af detaljer der gør forskellen.
Defor foretages der løbende seo analyse af sitet, for at være på forkant. Mange vælger at hyre seo eksperter til at varetage disse opgaver.

Mange sites har nogle særegne unikke elementer som er vigtige, og som bør understøttes teknisk - følgende del elementer er af mere basal og generel art :

Domæne - hosting
Valg af domæne navn, her kan man fordel kigge på om navnet er beskrivende, nemt at huske og fleksibel i sin udformning.
Domænet er det målrettet et geografisk område og brugere  f.eks. et dk domæne til danske brugere på dansk. Er udgangspunkt et specifik land, anbefaler vi et landespecifik domæne. Er websitet flersproglig eller henvender sig til brugere i flere lande, anbefaler vi at man benytter flere landespecifikke domæner eller et TLD domæne. Med en klar overordnet strategi, mod målgruppen, på domæne niveau, undgår man at skulle kode single undersider med sprogversioner mv.

På hosting er oppetid, loadtider, båndvidde og sikkerhed væsentlige elementer mod både brugere og søgemaskiner, desuden kan google også se hvor serveren fysisk er placeret, og det kan på visse områder have betydning i forhold til lokale, lande specifikke søgninger.

CMS - Content management
At lave Content Marketing (indholdsmarkedsføring) uden et velfungerende cms system er både vanskeligt og dyrt.  Cms systemer findes i alle mulige afskygninger, og de basale funktioner som oprettelser/rettelser af side indhold, menu, billeder og lign bør være med i disse systemer. Nogle af cms systemerne, som umbraco, har som default visse google optimerings elementer med, hos andre ligger dette i særskilte moduler, med mange forskellige navne, ligefra markedsførings moduler, e commerce moduler til google eller seo plugins mv. Væsentlige og nødvendlige elementer på dette område er at man på de individuelle sider kan oprette basale meta tags som title og beskrivelse - userfriendly urlér er også et must. I cms systemet eller på websitet,  kan det også være en fordel at kunne bruge mere specifikke eller avancerede elementer til sprogversionering, nofollow på links, authorship, sider der ikke skal indexeres, reduktion af double content og omdirigeringer m.fl. eller give google yderligere informationer som f.eks. rich snippets/udvidede uddrag mv. 

Har du en webshop tilknyttet til din site, så er ovenstående elementer relevante, da hver produkt, varenummer og måske variant, for hver deres side i google indexet. Især skal man være opmærksom på at få reduceret mest muligt i double content sider og sider med næsten ens indhold.

Design og website struktur
Design - kunderne skal reagere - wauu effekt
Design - kunderne skal agerere - brugervenlighed
Overordnet struktur i websitet/webshop

Teknologi
Brug af enheder - brugere skifter mellem enheder